dijous, 29 d’octubre del 2009

EL PLE DE L'AJUNTAMENT DE LLINARS DE DEMÀ POT APROVAR PROVISIONALMENT LA MODIFICACIÓ DE PLANEJAMENT PER LA IMPLANTACIÓ D'UN CIRCUIT DE KÀRTING

Demà divendres 30 d'octubre hi ha convocada una sessió plenària a les 9 del matí.
Tot sembla indicar que l'ajuntament disposa dels informes d'altres administracions que possibiliten l'aprovació provisional tot incorporant modificacions.
La plataforma Stop Kàrting fa una crida a l'assistència al Ple, malgrat que l'hora de la convocatòria és una nova mostra del concepte administratiu que té de la participació l'alcaldia de Llinars. La més que probable aprovació provisional ni molt menys tanca aquest conflicte.
Convocatòria de Ple Demà divendres 30 d'octubre a les 9 del matí
L'alcalde de Llinars del Vallès ha convocat una sessió de Ple extraordinària, en l'ordre del dia de la qual hi figuren la resoluciód’al·legacions i aprovació provisional de la Modificació Puntual del Pla General d’ordenació urbana i del Pla Especial d’ordenació urbanística i assignació d’usos, per a la implantació d’un centre esportiu per a la pràctica d’esports del motor.
La plataforma Stop Kàrting fa una crida a l'assistència al Ple de les persones que entenen que aquesta implantació suposa la degradació ambiental d'un territori, d'un paisatge i de la qualitat de vida dels veïns, alhora que denuncia el concepte administratiu de la participació ciutadana i institucional que té l'alcaldia i l'equip de govern de Llinars: tots els terminis de consulta es circumscriuen estrictament a l'establert legalment. Ni projectes com el del kàrting, amb una incidència significativa en el disseny i qualitat territorial i municipal, i amb afeccions directes a municipis veïns i a la matriu territorial, han suggerit un allargament dels terminis.
Els acords possibles de demà
L'anunci d'aquesta convocatòria (la segona en un mes i mig) permet endevinar que els expedients ja disposen de l'informe favorable de la memòria ambiental emès pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, així com de la resta d'informes preceptius d'altres administracions. Amb tot, i atès l'informe del mateix Departament al document aprovat inicialment, hem d'entendre que la proposta de modificació puntual ha hagut de ser modificada. A hores d'ara ens és impossible poder valorar les modificacions introduïdes (els expedients només han pogut ser consultats per càrrecs electes durant 48 hores), malgrat que considerem que només hauran maquillat el projecte de kàrting. És així que la Plataforma reitera la seva oposició a aquesta instal·lació esportiva al Pla de Morató.
A partir de demà podrem tenir una impressió global de les modificacions introduïdes.
La possible aprovació provisional és només un pas més, i en queden molts...
Demà veurem quin és el vot que emeten els regidors i regidores de Llinars, tot i que atesa la configuració política dels grups municipals és previsible l'aprovació d'aquests dos punts de l'ordre del dia. Amb tot, l'aprovació provisional serà només un pas més en la tramitació administrativa. Faltarà encara l'aprovació definitiva per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona (acords recurribles per la via administrativa i contenciosa) i la més que probable tramitació del projecte de construcció del kàrting, un projecte sotmès a avaluació d'impacte ambiental. En aquest darrer tràmit hi ha molts interrogants (impactes, mesures correctores i mesures compensatòries) que poden acabar fent inviable la implantació del kàrting.
En definitiva, que la Plataforma mantindrà mentre calgui l'oposició a aquest projecte, i continuarà amb la tasca de conscienciació i divulgació del conflicte. Un conflicte que, lluny d'estar tancat, té corda per estona.

Plataforma Stop Kàrting Llinars del Vallès
Cardedeu, Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor, 29 d'octubre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada