dimecres, 30 de setembre del 2009

LA PLATAFORMA STOP KARTING CONVOCA UNA MANIFESTACIÓ EL 4 D’OCTUBRE A LLINARS DEL VALLÈS

CRIDA A LA CIUTADANIA PER A L’EXPRESSIÓ DEL REBUIG A LA UBICACIÓ D'UN CIRCUIT DE KÀRTING INTERNACIONAL A L'ACTUAL CONNECTOR BIOLÒGIC DEL PLA DEL MORATÓ.
La Plataforma Stop Kàrting Llinars del Vallès, amb el suport de ciutadans, entitats de l’àmbit municipal de Cardedeu i Llinars del Vallès, d’entitats ecologistes, i de grups polítics municipals d’ambdós municipis, convoca la manifestació del proper diumenge 4 d’octubre a Llinars del Vallès.

La concentració prèvia a la manifestació s'iniciarà a les 11.30 h al carrer de Granollers, a la cruïlla amb l’avinguda Pau Casals (l'antiga C-251). La manifestació s’iniciarà a les 12 del migdia. El recorregut de la manifestació serà: avinguda Pau Casals, carrers Frederic Marés, Santiago Russinyol, Comas i Masferrer, i Major fins arribar a la plaça de la Vila.
Allí, aproximadament a les 13.30, es llegirà el manifest i es faran parlaments per cloure la manifestació.

Un cop més la Plataforma Stop Kàrting Llinars del Vallès manifesta el seu rebuig davant la possible implantació d’un circuit de kàrting apte per curses internacionals al Pla de Morató, al terme municipal de Llinars del Vallès, just en el seu límit sud-oest amb Cardedeu, amb una superfície total de més de 13 hectàrees. La tramitació de la modificació del Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU)està mancada de la necessària visió territorial. Així mateix, i sense entrar a valorar la modificació urbanística, les presses de l'equip de govern de Llinars per accelerar al màxim la tramitació han estat al límit de la vulneració del marc legal.

La Plataforma considera que la implantació d’aquesta infraestructura contradiu la legalitat urbanística vigent i és incompatible amb l'entorn planejat: no respecta el model territorial definit al PGOU de Llinars del Vallès. El planejament estableix que cal evitar la conurbació (continu urbà) entre els nuclis de Llinars i Cardedeu i els usos previstos són incompatibles amb el sòl no urbanitzable.
La Plataforma entén que el kàrting causarà una degradació irreversible del paisatge i la pèrdua de biodiversitat, malmetent la funció de l’actual del connector biològic entre el Montseny i el Montnegre-Corredor a través de la vall del Mogent del Pla del Morató.

Alhora també suposarà la pèrdua d'un element del patrimoni històric: l’indret on es va desenvolupar l’anomenada batalla de Cardedeu contra les tropes de Napoleó.
El rebuig al kàrting també obeeix a la disminució de qualitat de vida dels entre 7.000 i 8.000 veïns i veïnes dels barris propers de Llinars, Cardedeu i Sant Antoni de Vilamajor a causa dels impactes acústics i de contaminació directes. A més cal considerar els greus problemes de mobilitat que causarà aquest equipament esportiu als municipis de Cardedeu i de Llinars del Vallès, problemes que han estat encoberts i minimitzats en el projecte d'implantació.

Finalment, la Plataforma denuncia una tramitació de l'expedient parcial per part de l'equip de govern de Llinars i la manca de participació ciutadana i de transparència informativa que hi hagut en tota la tramitació. En són exemples l'aprovació inicial sense esperar que l'òrgan ambiental emetés el seu document de referència ambiental, la convocatòria d'un ple extraordinari just acabada la informació pública per aprovar provisionalment els instruments de planejament, quan la seva aprovació hagués estat contrària al marc jurídic, o la decisió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Llinars de tancar el servei de registre la tarda del darrer dia d'exposició pública, de manera que es reduïa així el termini d'al·legacions fixat per la legislació vigent.
Convidem a totes les persones i col·lectius a manifestar-se i expressar democràticament el rebuig a un circuit de kàrting internacional en l'actual connector biològic del Pla del Morató.

1 comentari:

  1. Què us assemblaria si es fessin fulls informatius del tema stopkarting per repartir per les bústies dels veïns? Crec que hi ha poca informació o almenys és el que em sembla veient la poca presència de pancartes als balcons.
    Nosaltres vam penjar la nostra pancarta dissabte passat i és la única que he vist aquí al barri de Bellavista.

    ResponElimina