dimecres, 30 de gener de 2013

Entrem al 4rt. Any sense Kàrting

La Plataforma Stop Kàrting Llinars, creada a l’any 2009, continua la lluita contra el projecte de construir un circuit de kàrting internacional entre Llinars del Vallès i Cardedeu per considerar-ho desmesurat, antiecològic i antisocial, i perquè implica la destrucció d’un connector biològic i un espai d’alt valor ambiental.La Resolució aprovada pel Parlament de Catalunya al febrer de 2011 que instava al Govern de la Generalitat a reconsiderar la instal·lació del kàrting, on es parlava de “lloc inadequat, de manca de consens territorial i d’obra no prioritària per donar-li ajuts públics”, va ser un èxit indubtable, però no definitiu.

El 4 de novembre del 2011 la Secretaria d’Esports, en un informe sobre aquesta resolució, considerava que l’expedient sobre la subvenció concedida pel tripartit de 1.800.000 € a fons perdut atorgada a la Federació Catalana d’Automobilisme per a la finalitat del kàrting internacional a Llinars del Vallès, era correcte tècnica i administrativament. I que reunia les condicions que es van requerir a l’entitat beneficiària per rebre la subvenció. El mateix informe deia que en l’actual situació econòmica general i financera de la Generalitat, el Govern no faria cap aportació addicional de fons ni de crèdits públics.

Això significa que el tema segueix igual i que no s’ha revocat la decisió de fer el Kàrting. Amb tot això, hem d’entendre que continua obert el crèdit de l’Institut Català de Finances? Probablement.  

Com a Plataforma Stop Kàrting seguirem insistint davant del Govern de CiU perquè no es faci el kàrting i, més enllà d’això, perquè l’espai afectat torni a tenir la consideració de connector biològic per evitar possibles ensurts en el futur, donada la manca d'una resposta concreta des de l’administració. En aquest sentit demanarem una reunió amb el nou conseller de Territori i Sostenibilitat , el Sr. Santi Vila i Vicente per fer-li arribar les nostres demandes.

I, sobre tot, mantenim els dos contenciosos administratius contra la modificació puntual del Pla General i del Pla Especial que va impulsar l’Ajuntament de Llinars per poder encabir el kàrting en uns terrenys d’alt valor ecològic. Aquests contenciosos administratius els estem pagant amb les quotes dels socis/es i amb la participació al “Garitu” de la Festa Major de Cardedeu.  Sabem, a més, que els promotors continuen buscant suport econòmic al seu projecte i que l’alcalde de Llinars, el Sr. Martí Pujol d’ERC, no vol en absolut tenir en compte la resolució del Parlament de Catalunya.

Per tot això, i per continuar aquesta lluita, necessitem  ampliar el nombre de socis/es. Amb una quota anual de 15€ pots contribuir a evitar una nova destrossa al territori i el que suposaria un impacte acústic important als barris d’Alfou de St. Antoni de Vilamajor, al Poble Sec i a la Granada de Cardedeu i a Sant Josep, Pla del Morató i Turó Tres Pins de Llinars del Vallès.

FES-TE SOCI/A!:  

Associació Plataforma Stop Karting Llinars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada