divendres, 1 d’abril del 2011

Nota de Premsa sobre la discusió al Parlament de Catalunya del pròxim dijous 7 d'abril



LA PROPOSTA DE RECONSIDERAR LA CONSTRUCCIÓ DEL CIRCUIT INTERNACIONAL DE KARTING DE LLINARS DEL VALLÈS ES DISCUTIRÀ A LA COMISSIÓ D’AFERS INSTITUCIONALS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA.


El proper dia 7 d’abril a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya es discutirà la proposta presentada pel grup parlamentari d’ICV-EUiA, perquè es reconsideri l’autorització i els ajuts atorgats per a la construcció del circuit internacional de karts a Llinars.
Els motius exposats per demanar la reconsideració d’aquest projecte són els que la Plataforma Stop Karting ha estat denunciant des de la seva constitució. L’emplaçament, pels greus impactes que tindrà: l’ambiental, perquè malmetrà un connector biològic; l’acústic, perquè afectarà més de 7.000-8.000 persones; però, sobretot, perquè en el moment actual de greu crisi econòmica que patim, no es pot permetre que aquest projecte, promogut per empreses privades, gaudeixi d’una subvenció pública a fons perdut d'1.800.000€, de la Secretaria General de l’Esport i d’un crèdit tou de 2.000.000€ de l’Institut Català de Finances de la Generalitat.

Davant d’aquesta proposta de reconsideració del karting, el grup Parlamentari de CiU ha presentat una esmena on només insta a “cercar els consensos necessaris amb les institucions tant beneficiàries com afectades per fer possible i viable la ubicació a Catalunya d’un circuit internacional de kàrting amb ple respecte als criteris de sostenibilitat ambiental i equilibri territorial”. Esmena que si ICV-EUiA acceptés tal com està plantejada, com a oposició al contingut de la proposta, significaria el manteniment de la subvenció pública per una activitat privada i difícil de justificar socialment.

La Plataforma Stop Karting demana que es mantingui la proposta tal com està presentada i insta a tots els grups parlamentaris a recolzar aquesta iniciativa. Especialment ens dirigim a CiU, avui al govern, per demanar-les que mantinguin la mateixa posició que quan estaven a l’oposició.

Aquest grup parlamentari va presentar una proposta de resolució el 14 de juliol de 2010, on ja apareixia el text de l’esmena que presenta ara. La diferència és que la Proposta s’iniciava textualment igual que la presentada ara per ICV-EUiA “El Parlament de Catalunya insta a reconsiderar en el marc de les seves competències l’autorització així com els ajuts acordats per la Construcció del Circuit Internacional de karts de Llinars del Vallès. Proposta que no va poder arribar al ple per finalització de la legislatura.

La Plataforma demana coherència i que no es frustren les expectatives creades a partir de la reunió que varem tenir el dia 27 de gener amb el Sr. Jordi Turull, portaveu parlamentari de CiU, on varem creure que s’escoltaven els arguments mediambientals i econòmics que ens fan demanar la reconsideració de la construcció d’aquest circuit a llinars del Vallès.
Llinars del Vallès, Cardedeu, Sant Antoni de Vilamajor, 30 de març de 2011.

Plataforma Stop Karting Llinars
Més de 1.600 persones i 43 entitats i grups municipals adherits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada