dimecres, 14 d’octubre del 2009

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA STOP KÀRTING DAVANT LA DENEGACIÓ DE PERMÍS DE LA CAMINADA A LA TORRE DEL MORO AL COL·LECTIU D'ATLETES DE CARDEDEU

L'equip de govern de Llinars del Vallès va resoldre el passat divendres 9 d'octubre, just un dia abans, no concedir el permís per fer la tradicional caminada popular a la Torre del Moro organitzada pel Col·lectiu d'Atletes de Cardedeu. Segons la notícia publicada a “El 9 Nou” en la seva edició de dilluns 12 d'octubre el motiu de la no concessió està relacionat amb el debat generat per la possible implantació d'un circuit internacional de kàrting a Llinars del Vallès i la manifestació el dia 4 d'octubre en contra d'aquesta instal·lació organitzada per la plataforma Stop Kàrting.

Davant d'aquests fets, la plataforma Stop Kàrting Llinars del Vallès manifesta:

– El Col·lectiu d'Atletes de Cardedeu no té ni ha tingut res a veure en cap moment amb la plataforma Stop Kàrting.

– Si la vinculació amb la plataforma adduïda per l'equip de govern de Llinars es deu al fet que l'entitat organitzadora de la caminada és de Cardedeu, l'equip de govern de Llinars ha fet una associació simplista i maniqueïsta del debat sobre el kàrting, establint alhora una divisió artificial entre els dos municipis que no es correspon a la realitat. Aquesta reducció simplista posa en evidència el nerviosisme de l'equip de govern de Llinars a l'hora d'afrontar amb calma i serenitat una modificació de planejament que té una transcendència significativa en el model urbanístic de Llinars, en la transformació d'un àmbit protegit especialment, i en les conseqüències i repercussions directes en el veïnat de Cardedeu, Llinars i de Sant Antoni de Vilamajor.

– La ciutadania, ja sigui a nivell individual, ja sigui a nivell col·lectiu, fet que no és el cas de l'entitat de Cardedeu, té dret a manifestar el seu rebuig a un projecte pacíficament i democràtica. La no concessió del permís per la caminada amb els arguments adduïts s'ha d'entendre com una utilització esbiaixada del principi d'autoritat que ostenten els ajuntaments.

– Cal deixar constància que a la manifestació del 4 d'octubre hi van participar persones de diversos municipis i es van poder escoltar diverses opinions, però en cap moment es va insultar a ningú ni es va produir cap incident, en contra de les declaracions de representants de l'equip de govern de Llinars a “El 9 Nou”. Amb tot, i encara que s'haguessin produït aquests insults i incidents, mai tindrien cap relació amb el Col·lectiu d'Atletes de Cardedeu, per la qual cosa la vinculació establerta pels representants de l'equip de govern de Llinars no té cap lògica. Per tant, considerem que la no concessió d'aquest permís constitueix un abús de poder preocupant i que denota una actitud molt poc democràtica per part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Llinars del Vallès. Malauradament, aquesta actitud antidemocràtica no és la primera vegada que es dóna amb tot allò relacionat amb la possible implantació d'un circuit de kàrting: convocar els plens extraordinaris a les 8.15 del matí perquè ningú hi vagi, treure de la festa major de Llinars la tradicional bicicletada popular de l'associació "La Coordinadora" perquè el seu recorregut passava molt a prop del futur emplaçament del circuit de kàrting, o convocar un ple extraordinari per a l'aprovació provisional incomplint greument la normativa urbanística.
Lamentem que el Col·lectiu d'Atletes de Cardedeu i els participants de la caminada s'hagin vist afectats per aquest conflicte entre la plataforma i l'equip de govern de Llinars. Al mateix temps, exigim a l'alcalde de Llinars, Sr. Martí Pujol, que demani disculpes públicament al Col·lectiu i es dediqui a rebatre els arguments de la plataforma Stop Kàrting en lloc de promoure el conflicte entre pobles veïns.

Plataforma Stop kàrting Llinars del Vallès

Cardedeu, Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor, 14 d'octubre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada